Испечати

Најбрза лисната пита со капини

Најбрза лисната пита со капини

Состојки

  • за корите
  • 1/2 пакетче лиснати кори
  • 1/4 филџан кисела вода
  • 1 лажиче прашак за печиво
  • 1 лажица масло
  • фил
  • 100-150 гр слатко од капини

Подготовка

Кога нема време за месење, киселата вода во комбинација со прашокот за пециво дава супер ефект близок на домашно лиснато.

1. Корите се оставаат да одмрзнат и се попрскуваат со мешавина од кисела вода со прашок за пециво. Се попрскува и малку масло.
2. Рерната се загрева на 200 степени.
3. Тавата малку се премачкува и се става кората, се става на половина од слаткото (по избор) се преклопува и се поврзува со прсти а може и со вилушка да се спојат краевите.
4. Се пече додека не зарумени, отприлика за половина час сте готови комплетно.

На здравје