Селска тава со морков и сенф
Состојки
- 400 гр. свинско месо
- 250 гр. свежи шампињони
- 1 главица кромид
- 1 морков
- 1 лажица сенф
- 1 лажиче буковец
- 100 гр. кашкавал
Подготовка
Кромидот крупно сецка и морковот на кругови ги пропржуваме на масло во тенџере. Потоа го додаваме месото исецкано на коцки, па потоа шампињоните исецкани на четвртинки. Се пропржуваме заедно и потоа додаваме пола чаша вода, зачини и сенф. Потоа го печиме во релна прво поклопено со капак. (внимавајте садот во кој ќе го печите во релна да е целосно метален или огноотпорен). При крај го отвораме да испари течноста до посакуваната густина на сосот. Сервираме и рендаме кашавал.