Зеленчукова тава со пилешко
Состојки
- 500 гр пилешки стек
- 500 гр брокула
- 250 гр свежи шампињони
- 250 гр свежа буковка
- 1 праз
- 2 компири
- 150 гр кашкавал
- 50 гр путер
Подготовка
Во тава првин го пржиме празот на покрупно исечен, па го префрламе во тава за печење. Во истата тава ги пржиме компирите на коцки исечени и ги префрламе врз празот. Во истата тава ставаме путер и ги пржиме печурките и нив ги префрламе во тавата врз компирите, па ја пропржуваме брокулата и ја ставаме врз печурките и на крај го пржиме и месото и го ставаме врз брокулата. Додаваме 100 мл вода затвораме со алуминиумска фолија и печеме во рерна 30мин на 220 степени. Откако ќе се испече ја вадиме фолијата и рендаме кашкавал и ја враќаме тавата во исклучена рерна 10 мин. Сервираме со павлака.