Испечати

Зеленчукова тава со пилешко

Зеленчукова тава со пилешко

Состојки

  • 500 гр пилешки стек
  • 500 гр брокула
  • 250 гр свежи шампињони
  • 250 гр свежа буковка
  • 1 праз
  • 2 компири
  • 150 гр кашкавал
  • 50 гр путер

Подготовка

Во тава првин го пржиме празот на покрупно исечен, па го префрламе во тава за печење. Во истата тава ги пржиме компирите на коцки исечени и ги префрламе врз празот. Во истата тава ставаме путер и ги пржиме печурките и нив ги префрламе во тавата врз компирите, па ја пропржуваме брокулата и ја ставаме врз печурките и на крај го пржиме и месото и го ставаме врз брокулата. Додаваме 100 мл вода затвораме со алуминиумска фолија и печеме во рерна 30мин на 220 степени. Откако ќе се испече ја вадиме фолијата и рендаме кашкавал и ја враќаме тавата во исклучена рерна 10 мин. Сервираме со павлака.