Испечати

Сочно свинско со печурки и зеленчук

Сочно свинско со печурки и зеленчук

Состојки

  • 800гр свинска удина
  • 1 мала главица кромид
  • 1 морков
  • 1 зелена пиперка
  • 1/2 тикве
  • 1/2 црн домат
  • 1 црвен лупен и сецкан домат
  • 300 гр маринирани шампињони
  • сол, бибер, зачин, маслиново масло, сенф

Подготовка

На загреано масло ставете го исецканото свинско месо да се пропржи.
Нека се динста 10 минути во сопствениот сок.
Во садот се додава кромидот, се пржи 2-3 минути, па се додава сецканиот зеленчук.
Нека се динста во сокот од зеленчукот околу 20 минути.
се зачинува. Се додаваат маринираните шампињони.
Се налива 100-150 мл вода и се динста уште околу 30 минути.
По потреба се додава вода се додека не омекне месото.