Кокос фантазија
Состојки
- за паниспања
- 5 белки
- 10 лажици шеќер
- 1 пециво
- 2 лажици брашно
- 200гр. кокосово брашно
- за прелив
- 8 лажици млеко
- 1 лажица нес кафе
- 2 лажици шеќер
- 50 гр. чоколадо за готвење
- за фил
- 5 жолчки
- 150гр. шеќер
- 200гр. маргарин
- 200гр. чоколадо за готвење
Подготовка
Белките избијте ги во цврст снег и додајте го шеќерот. Матете додека се добие убава смеса и потоа додадете го брашното, пецивото и кокосот. Сместа печете ја на 180 степени околу 20 мин.во калап обложен со хартија. Пандиспањата кога ќе биди малку изладена се потура со сварениот и млак прелив.
За филот најпрво жолчките се бијат на пареа со миксер заедно со шеќерот. Кога ќе се стопи шеќерот го додаваме чоколадото и оставаме да се излади. Ладен го биема со маргаринот. Тортата ја филоваме и ја оставаме некое време за да прими од филот.
Украсете по желба!!!