Трилече на мој начин
Состојки
- 5 јајца
- 220 гр шеќер
- 30 мл масло
- 2 ванилин шеќер
- 1 прашак за пециво
- 50 гр брашно
- 150 гр мелени бисквити
- Прелив
- 500 мл слатка павлака
- 500 мл млеко
- 340м мл кондензирано млеко
Подготовка
Јајцата со шеќерот и ванилата убаво и густо изматете ги. Додадете го маслото и матете уште една минута. Потоа намалете ја брзината на миксерот и додадете ги останатите состојки да се соединат.
Смесата излијте ја во тава предходно намастена и побрашнета и печете на 180С.
Кога бисквитот ќе се излади, внимателно одделете го од садот и превртете го на работната маса. Истурете дел течностите за преливот, вратете го назад (јас го вретив превртен, но не мора) и долијте го одозгора. Оставете го час до два во фрижидер убаво да се впие течноста, потоа премачкајте со карамел прелив или ако немате како мене, тогаш нанесете шлаг одозгора и уживајте.