Испечати

Коктел Зелен облак

Коктел Зелен облак

Состојки

  • 50 мл. ликер од мента
  • 10 мл. сируп од црвено овошје
  • 100 мл. спрајт
  • 1 чаша лед
  • 10 мл. млеко

Подготовка

И овој коктел ми се допаѓа...
Припрема
- Во повисока чаша се става најпрвин овошниот сируп со црвена боја, се додава кршениот лед, потоа ликерот од мента, сокот - Спрајт за да на крај се стави малку млеко.
- Промешајте за да создадете поголем облак...
Забелешка
Во овој коктел се става чист сируп од црвено овошје, јас имам само од вишни и затоа ставивме од вишна. Може да се стави леден чај... ставивме Спрајт... и така си го направивме убав денот.