Испечати

Пралини - чоколадни јајценца

Пралини - чоколадни јајценца

Состојки

  • 200 гр бело чоколадо
  • 5 лажици масло
  • 50 гр црно чоколадо
  • По потреба карамели

Подготовка

Се топи белата чоколада со маслото и се става по 1 лажица во секое калапче и се става по половина сечкана карамела. Се остава да олади во замрзнувач.Се вадат чоколадцата и се лепат две по две со стопена црна чоколада.Ете толку.Брзо и едноставно.