Испечати

Печени компири со сусам

Печени компири со сусам

Состојки

  • 7-8 компири
  • 200гр. рендано сирење
  • 1 говедска коцка за супа
  • 500мл. вода
  • 50мл. масло
  • 50гр. сусам
  • 100гр. кисела павлака
  • 2 јајца

Подготовка

Компирите ги вариме и потоа ги сечиме на тркала. Редиме во намрсен калап еден ред компири, сусам, половина сирење и пак го повторуваме редењето.
Кога сме готови со редењето ја тураме коцката за супа која претходно ја имаме зовриено со водата. Го тураме и маслото наросуваме пак сусам и печиме 25 мин. на 180 степени.
Пет минути пред да бидат готови компирите ги вадиме од рерна и ја тураме павлаката биена со јајцата и допекуваме уште 10 мин.