Полнет пилешки стек
Состојки
- 500гр. пилешки стек
- 3 јајца
- 200гр. ленти кашкавал
- 15 парчиња сланина
- 1 лажиче сол
- 300мл. масло
- 15 корнишони
- 1 лажица сув мешан зачин
- 50гр. презла
- 5 лажици брашно
- 4 лажици сенф
Подготовка
Парчињата стек ги премачкуваме со сенфот и ги зачинуваме.
Го сечиме стекот на потенки парчиња и на секое парче ставме по една лента кашкавал, сланина и по еден корнишон. Ги виткаме сите парчиња ги натопуваме прво во брашно, јајца и на крај во презлата.
Ги пржиме во поголема количина на загреано масло и откако ќе ги испржиме ги ставаме на хартја за да се впие непотребната мрснотија.
Ако имате доволно време прад да ги пржите стековите оставете ги малку да отстојат со зачините и сенфот