Свински бел џигер
Состојки
- 2кг свиски бел џигер
- 1 главица кромид
- 1 пакетче бибер во зрна
- 4 чешниња лук
- 1 лажичка сол
- 1 лажичка мешан сув зачин
- 2,5 литри вода
- 2 страка праз
- 2-3 суви пиперки
- 1/2 китка магдонос
- 2 листа ловоров лист
- 100мл зејтин
Подготовка
Еве одличен рецепт за љубителите на џигер.
Сите состојки освен мешаниот сув зачин се ставаат во тенџере на тивок оган и да варат околу 3 часа.
Потоа варениот џигер се цеди од водата и ситно се сецка.
Сецканиот џигер го ставаме во тава и додаваме мешан сув заччин и зејтин и го ставаме во загреана рерна околу 10 мин на температура од 150 степени. ДОБАР АПЕТИТ!