Свински бел џигер

Состојки
- 2кг свиски бел џигер
 - 1 главица кромид
 - 1 пакетче бибер во зрна
 - 4 чешниња лук
 - 1 лажичка сол
 - 1 лажичка мешан сув зачин
 - 2,5 литри вода
 - 2 страка праз
 - 2-3 суви пиперки
 - 1/2 китка магдонос
 - 2 листа ловоров лист
 - 100мл зејтин
 
Подготовка
Еве одличен рецепт за љубителите на џигер.
Сите состојки освен мешаниот сув зачин се ставаат во тенџере на тивок оган и да варат околу 3 часа.
Потоа варениот џигер се цеди од водата и ситно се сецка.
Сецканиот џигер го ставаме во тава и додаваме мешан сув заччин и зејтин и го ставаме во загреана рерна околу 10 мин на температура од 150 степени. ДОБАР АПЕТИТ!