Индијанки
Состојки
- 4 јајца
- 100гр. шекер
- 200гр. брашно
- 1 пециво
- 2 пудинзи од ванила
- 600мл. млеко
- 2 ванили
- 150гр, путер
- 50гр. чоколадо
- 50гр. шеќер
Подготовка
Прво се бијат белките во цврст снег и полека се додава шеќерот. Се продолжува со биење со миксерот и се додаваат жолчките една по една. На крај се додава брашното и пецивото.
Се прават форми со шприц и се печат на хартиа на 200 степени.
За филот се варат пудинзите со млекото, шеќерот и ванилата. Кога ќе се добие убава густина се лади филот и се додава маргаринот. Се филоваат додека се топли. Филот што ќе остани за декорирање за горе се дели на половина и во едната половина се става 50 гр.црно чоколадо.