Испечати

Чоколадна розен торта со ореви

Чоколадна розен торта со ореви

Состојки

  • 1 паковање готови кори за розен торта-10 кори
  • 500 гр мелен орев
  • 250 гр маргарин
  • 400 гр шеќер
  • 200 мл вода
  • 200 гр црно чоколадо
  • 100 гр црно чоколадо за прелив

Подготовка

Во тенџере на оган се става водата и шеќерот колку да провријат. Се додава маргаринот и црното чоколадо. Се меша смесата да се изедначи.
Се додаваат 500 гр мелени ореви.
Со уште топлиот фил се премачкуваат корите и се редат една врз друга. Горната кора не се мачка со фил.
Се потиснува со тврд предмет за корите убаво да се залепат.
По 5-6 часа се нанесува чоколадната глазура и се сечи на штангли.