Испечати

Бомбици со лешници и мелени бисквити

Бомбици со лешници и мелени бисквити

Состојки

  • 300гр бела чоколада
  • 300гр меленин бисквити
  • 1 пакетче шлаг + млеко (според упатството на кесичката)
  • 300гр лешници
  • 100гр црна чоколада за прелевање на бомбиците

Подготовка

Лешниците се мелат и се додаваат во садот каде што ќе го правиме тестото за колачите, потоа се додават и мелените бисквити. Го рендаме чоколадото (бело) на најситната страна од рендето, го матиме шлагот на црвста смеса и малку по малку го додаваме во смесата сето тоа се меша со раце и потоа откако смесата ќе стане хомогена се формираат бомбици.
Бомбиците ги валаме во растопената црна чоколада