Пудинг торта со малина и ванила
Состојки
- 1 пудинг од ванила
- 1 пудинг од малина
- 1 шлаг пена
- 1 мало пакување готов пандишпан
- 250 гр. маргарин
Подготовка
Двата пудинга ги припремаме спрема начинот на подготовка, оставаме да се оладат.
Во посебен сад матиме 125 гр маргарин или путер со една лажица шеќер и го додаваме пудингот од ванила.
Во друг посебен сад повторно матиме 125 гр. маргарин и го додаваме пудингот од малина.
Корите од пандишпанот ги попрскуваме со млеко и ги премачкуваме со добиениот фил од пудинг,и редиме една врз друга кора.
Го матиме шлагот и ја украсуваме тортата по желба.
ДОБАР АПЕТИТ !!!