Испечати

Солен пудинг во кора

Солен пудинг во кора

Состојки

  • 500мл. млеко
  • 150гр. брашно
  • 50гр. путер
  • 150гр. пармезан
  • 4 кори за баклава
  • 2 жолчки
  • За попрскување
  • малку масло

Подготовка

Во тенџере на оган ставете го путерот да се растопи.
Откако ќе се растопи додајте го млекото .
Со постојано мешање додавајте го брашното.
Откако смесата ќе се згусти тргнете го тенџерето од оган и додајте ги жолчките и пармезанот.
Убаво измешајте со жица за матење и по желба ако не е многу солен пармезанот може да додадете малку сол.
Корите преклопете ги на половина и исечете ги на 3 дела.
Во секоја вдлабнатина од калапи за мафини ставете по едно парче од корите.
Нанесете од смесата и преклопете ги краевите на корите.
Попрскајте ги со масло и посипете со афион.
Печете ги на 200 степени 10 минути.