Чоколадна торта без јајца
Состојки
- пандишпан
- 500мл јогурт
- 300гр брашно
- 250гр шеќер
- 100мл масло
- 2 лазици чоколадно какао
- 1лазица сода бикарбона
- фил
- 200гр чоколадо
- 200мл млеко
- 13 лазици шеќер
- 250гр маргарин
- 2 пудинзи од чоколадо
- 500гр млеко
Подготовка
Прво го подготвуваме пандишпанот.
Сите состојки за пандишпанот убаво се мешаат со дрвена лажица. Смесата се тура во намрсена тава бр.32 и се пече во зегреана рерна.
Подготовка на филот.
Чоколадото , млекото и шеќерот ги мешаме заедно и ги ставаме на оган да се растопат. Маргаринот го биеме. Пудинзите ги вариме со млекото. Откако се ќе се излади, се мешаат сите состојки за филот и се става над пандишпанот. Одгоре украсуваме со чоколаден прелив.