Испечати

Чоколадни переци

Чоколадни переци

Состојки

  • продукти
  • 100гр. маргарин-коцка 250 гр
  • 100гр. шеќер
  • 1 јајце
  • 1 лајца кисела павлака
  • 1 лајца еурокрем
  • 400гр. брашно
  • 1 кесичка печиво
  • 10гр. чоколадно какао или чоколадо во прав
  • 2-3 капки екстрат од ванила
  • 100гр. чоколадо + 10гр. маргарин
  • 2 лајци млеко

Подготовка

Маргаринот и шеќерот се бијат, се додава јајцето, киселата павлака, еурокремот, 2 лајци млеко, екстратот. Постепено со месење брашното, печиво и на крај какаото, се остава во фрижидер некои 15 минутки, се става посип од брашно на работната површина и се сука кора дебела 1 см.
Со модла се вадат формичките, се печат на 180. Да не се препечат зашто ќе добијат горчлив вкус, се ладат.
Припремаме глазура од чоколадото и маргаринот со*лицето* ги макаме во глазурата и по желба можат дополнително да се декорираат.