Испечати

Сочни чоколадни тортици

Сочни чоколадни тортици

Состојки

  • 100гр. чоколадо за готвење(мин 70% какао)
  • 100гр. путер
  • 2 јајца
  • 80гр. шеќер
  • 40гр. брашно
  • 1 лажица вода

Подготовка

Во сад на пареа ставете го чоколадото, путерот и водата да се растопат.
Растопеното чоколадо префрлете го во стаклен сад и оставете да се олади.
Потоа додајте ги јајцата и шеќерот и убаво изматете со жица.
Постепено додавајте го брашното и мешајте со жица, да не останат грутчиња.
Калапот за мафини, премачкајте го со путер и набрашнете го.
Секоја вдлабнатина на калапот до половина наполнете ја со смесата.
Печете на 220 степени, 8 минути.

Послужете со топка сладолед!