Испечати

Шарена торта со јаболка и пудинг

Шарена торта со јаболка и пудинг

Состојки

  • Жолт фил
  • 7 - 8 јаболка
  • 200 грама шеќер
  • 200 грама гриз
  • 200 милилитри вода
  • Розев фил
  • 1 пудинг од шумско овошје
  • 500 милилитри млеко
  • 300 грама бисквити
  • 2 кесички ванила
  • по потреба бисквити

Подготовка

Јаболката се лупат, рендаат и варат да провријат 5 минути. Се пасираат па им се додава шеќерот, гризот и ванилиниот шеќер. Се тура водата и се враќа на тивок оган додека не испари водата со постојано мешање. Оставаме да се лади.
Пудингот го вариме со млекото според упатството.
Редиме ред бисквити, ред од филот со јаболката, ред бисквити, ред од пудингот и на крај мачкаме со шлаг.