Скуша во фолија

Состојки
- 2 скуши
 - 3-4 чешниња лук
 - малку маслиново масло
 - половина лимон
 - малку магдонос и рузмарин
 - половина чаша бело вино
 
Подготовка
1. Откако се чисти скушата, се маринира во лукче, лимон, магдонос, малку киселина, малку маслиново масло и се остава да отстои (најдобро цела вечер).
 2. Пред печењето се отстрануваат мирудиите во кои се маринираше рибата и се ставаат нови - лукче, лимон, магдонос, неколку капки маслиново масло, бело вино и рузмарин.
 3. Се витка секоја риба во фолија, се става во тава и се пече на 200 степени 30-тина минути.
 4. За оние кои сакаат попечена, потоа се отвора фолијата и се пече уште да потемни.