Испечати

Куглоф со мелено месо

Куглоф со мелено месо

Состојки

  • 4 јајца
  • 200 мл. јогурт
  • 150 мл. масло
  • 1 пециво
  • 400гр. брашно
  • 250 гр. мелено месо
  • 1/4 главица кромид

Подготовка

Јајцата пенасто изматете ги со солта, како за пандишпан.
Додајте го јогуртот и маслото миксајте додека се соедини, додајте го брашното и пецивото, измашајте со лажица да нема грутчиња.
Додајте го претходно испрженото месо со кромид...
Измашајте додека се соедини.
На намрсен и набрашнет калап за куглоф сипете ја смесата.
Ставете да се пече на 200 степени додека порумени.
Оставете го да се излади.
Изладено превртете го на чинија и и сечете парчиња.