Испечати

Чоколадни банани со мусли

Чоколадни банани со мусли

Состојки

  • 1 чоколадо за готвење
  • 2 лажици масло
  • 2 банани
  • 100 грама мусли

Подготовка

Чоколадото го топиме. Бананите ги сечкаме на пола и им ги отстрануваме крајните делови.Потоа ги мрцкаме во чоколадото до пола или цели.На чоколадниот дел ставаме од муслите.
Во оригиналниот рецепт треба да стојат исправено и внатрешниот дел да се издлаби и изблендира па со шприц да се декорира одозгора.Ама мене за жал не ми успеа.Ама и вака е многу вкусно и дава енергија.