Испечати

Суви пиперки на еден поинаков начин

Суви пиперки на еден поинаков начин

Состојки

  • 15 суви пиперки
  • 100 гр масло
  • 100 гр брашно
  • 2 јајца

Подготовка

Во длабок сад ги обаруваме сувите пиперки и водата ја цедиме.
На страна во друг сад ги матиме јајцата и додаваме малку сол.
Цедените пиперки ги валкаме во брашно, па потоа ги потопуваме во јајцата.
Така приготвени ги пуштаме во врел зејтин.
Се пржат многу малку. Изгледаат како риби :)