Испечати

Чоколадни интегрални рози

Чоколадни интегрални рози

Состојки

  • 180гр. чоколадо за готвење
  • 50гр. путер
  • 100гр. интегрален корнфлекс
  • 25гр. шеќер во прав
  • 2 лажици мед

Подготовка

Во сад на пареа ставете го чоколадото и путерот да се растопат.
Во мегувреме во блендер иситнете 25гр. корнфлекс и 25гр. шеќер во прав.
Откако чоколадото ке се растопи тргнете го од оган и додајте ја иситнетата смеса од блендерот. Убаво промешајте и додадете го медот и преостанатите 75гр. корнфлекс.
Убаво со мешање соединете ја смесата.
Со лажица земете од смесата и обликувајте рози на хартија за печење.
Вака подготвените рози ставете ги во фрижидер да се стегнат.