Чоколадни интегрални рози
Состојки
- 180гр. чоколадо за готвење
- 50гр. путер
- 100гр. интегрален корнфлекс
- 25гр. шеќер во прав
- 2 лажици мед
Подготовка
Во сад на пареа ставете го чоколадото и путерот да се растопат.
Во мегувреме во блендер иситнете 25гр. корнфлекс и 25гр. шеќер во прав.
Откако чоколадото ке се растопи тргнете го од оган и додајте ја иситнетата смеса од блендерот. Убаво промешајте и додадете го медот и преостанатите 75гр. корнфлекс.
Убаво со мешање соединете ја смесата.
Со лажица земете од смесата и обликувајте рози на хартија за печење.
Вака подготвените рози ставете ги во фрижидер да се стегнат.