Испечати

Бомбици со сецкано чоколадо

Бомбици со сецкано чоколадо

Состојки

  • 60 гр. маргарин
  • 2 пудинга од ванила
  • 1 жолчка
  • 3 лажици вода
  • 1/2 ампула(1 мл) екстракт од рум
  • 60 гр. шеќер во прав
  • 2-3 реда бело млечно чоколадо
  • 15 мелени бисквити
  • За украсување
  • 1 ред чоколадо за готвење
  • 1 лажица еурокрем

Подготовка

Во сад изматете ги со жица жолчката со шеќерот во прав, румот и водата. Ставете ја оваа смеса на пареа да се провари 5-7 минути, а потоа тргнете ја и додајте го омекнатиот маргарин и пудингот. Убаво промешајте и оставете да се излади. На оладената смеса додајте ги мелените бисквити и сецканото чоколадо.
Убаво промешајте ја смесата и од истата формирајте бомбици.
На секоја бомбица нанесете малку еурокрем и форми од растопено чоколадо за готвење.

Формите се прават едноставно со тоа што чоколадото се топи на пареа, се става во фишек од хартија и на фолија од чоколадото се прават форми по желба. Се остават да се стврднат во фрижидер и се нанесуваат на секоја бомбица.