Пилешки стек со шампињони и ѓумбир
Состојки
- 400 гр пилешки стек
- 1 лажица нишесте, густин
- 200 гр шампињони
- 50 мл зејтин
- 1 чесне лук
- 1 лажиче исецкан ѓумбир
- 1 лажица мешан зачин
- неколку капки зејтин од сусам (необавезно)
Подготовка
1. Месото се сецка и се меша со нишестето. Се сецкаат и печурките.
2. На топол зејтин пропржете го пилешкото, па тргнете го настрана. На истиот зејтин се пропржуваат печурките и тие се тргаат настрана.
3.Месото вратете го кај печурките, додајте ги другите состојки, добро измешајте и нека ви е на здравје!
Ова јадење, кое се подготвува ала минут, можете по желба да го сервирате со што сакате-ориз, пире, компирчиња...