Мини торта со кикирики
Состојки
- 7 јајца
- 14 лажици шеќер
- 3 лажици брашно
- 1 пециво
- 200 грама кикирики
- 100 грама шеќер во прав
- 1 маргарин (250гр)
- 100 грама чоколадо бело
- 100 грама чоколадо црно
Подготовка
7 белки се бијат со 14 лажици шеќер и 3 лажици брашно, 1 пециво и 100 гр кикирики сецкани(потпечени)
Се пече на хартија.
Фил:
7 жолчки се бијат на пареа со 100 гр шеќер во прав, се оставаат да оладат.
1 маргарин се бие и се соединува со жолчките. Филот се дели на два дела.
Фил 1: 100гр чоколадо бело се топи и се додава 100 гр сецкани кикирики и пола од претходно подготвениот фил.
Фил 2: 100 гр чоколадо црно се топи и му се додава преостанатиот фил.
Падишпанот се дели на два дела. На првиот се мачка црн фил, на вториот бел фил, одозгора може глазура од стопено чоколадо и се сечи како бајадера.