Испечати

Посен ролат со гриз

Посен ролат со гриз

Состојки

  • 1 квасец надојден
  • 10 -фил брашно
  • 3 -фил масло
  • 3 -фил гриз
  • 1 ванила
  • 1 пециво
  • За шербет
  • 3 шољи шеќер
  • 3 шољи вода

Подготовка

Сето заедно се меси, се дели тестото на два дела во едниот дел се става какао и канела и се сучи и другиот дел се сучи. Се ставаат едно врз друго и пак се сучат малку.
Потоа се виткаат како ролат и се сечат парчиња и се печат.

Шербет

3 - шољи вода
3- шољи шеќер
Се вари, откога ќе се свари се потурваат слатките, шербетот да не е многу жежок, а слатките да бидат ладни.