Њоки со спанаќ и горгонзола сирење

Состојки
- 1 кг њоки
 - 250 гр горгонзола сирење
 - 450 гр спанаќ
 - 50 мл млеко
 - 30 гр путер
 - 100 мл неутрална павлака
 
Подготовка
Спанаќот обарете го во вода, исцедете го и исецкајте го.
 Во тава ставете го путерот, млекото, павлаката, сирењето и оставете ги на тивок оган додека се стопи сирењето.
 Во меѓувреме сварете ги њоките во посолена вода 2-3 мин или колку што пишува на паковањето.
 Во сосот од сирење додадете го спанаќот и њоките и се заедно измешајте.
 Послужете ги топли со пармезан.
 Ова брзо и вкусно јадење може да биде послужено како топло предјадење или самостоен оброк со чаша јогурт.