Испечати

Бомбици со моркови

Бомбици со моркови

Состојки

  • 250 грама моркови рендани
  • 1 чаша шеќер
  • 1/2 чаша вода
  • 250 грама ореви мелени

Подготовка

Морковите рендани на јадро со шеќерот и водата се ставаат да се варат се додека не стани како мед. Кога ќе биде млако се додаваат мелени ореви и се формираат бомбици. Може за декорација чоколадо одозгора. Од оваа доза излегуваат малку, па затоа препорачливо е во две дози да се прават.

Иако од моркови , сепак брзи и вкусни, неосетливи дека има морков!