Посна пица со туна
Состојки
- тесто за пица
- 2 чаши од чај брашно
- 10 г квасец
- 2 лажици масло
- 2 лажици маргарин
- 1 лажиче сол
- 1 лажиче шеќер
- фил
- 1 конзерва туна во парчина
- 250-300 г посен кашкавал
- 5 лажици кечап
- 2 лажици оригано
- ½ тегла печурки
Подготовка
1. Се замесува средно тесто. Се остава да скисне.
2. Плехот во кој ке се пече пицата се мачка со маргарин. Се става тестото, се мачка со кечап, врз него се става оригано. Потоа се ставаат ситно сецканите печурки, туната која е раздробена и на крај ренданиот кашкавал.
3. Се пече 10-15 минути во загреана рерна