Испечати

Бронхи бомбони

Бронхи бомбони

Состојки

  • 10 бронхи бомбони
  • 50 мл павлака
  • 200 гр бело чоколадо за готвење

Подготовка

Се топи чоколадото (150 гр) и се мачкаат формите хартиени или може во форми од бомбониера, се мачкаат два три пати .
Се загрева хоплата и се додаваат бомбоните , се меша додека се стопат (настарана од огнот)
Се дополнуваат со филот и се дополнуваат со чоколадото.