Тестенини со сирење и пилешко
Состојки
- 150 гр. сирење
- 400 гр. пилешки стек
- 400 гр. свежи шампињони
- 200 мл. кисела павлака
Подготовка
На загреано масло се растопуваат 150 гр. сечкано овчо сирење. Кога ќе се растопи се додаваат 400 грама, на коцки сечкан пилешки стек (може и саламурен).
По 5-6 минути пржење, се додаваат 400 грама сечкани свежи печурки-шампињони, малку босилек и сечкан свеж магдонос. Откако ќе испари водата од печурките, во ова се вмешува 200 мл кисела павлака. Овој сос, вака топол, се додава на варени шпагети-таљатели-макарони.
Совет
1. Никако да не се соли
2. Поубави се изладени