Испечати

Домашни Ферреро Рошер

Домашни Ферреро Рошер

Состојки

  • 100 грама наполитанки со лешник
  • 150 грама лешници
  • 200 грама нутела ( или било кој црн еурокрем )
  • 150 грама црно чоколадно за готвење
  • 4-5 лажици масло

Подготовка

Најпрво лешниците ставете ги во рерна на 180 степени 8-10 минути да се потпечат па кога ќе ги извадите исечкајте ги ситно. Наполитанките издробете ги со рака, додајте ги исечканите лешници и нутелата се убаво измешајте. Од смесата обликувајте топчиња по едно лажиче за топче, ако смесата ви е премногу мека прво ставете ја во фрижидер да се стврдне па потоа правете топчиња. Откако ќе направите топчиња чоколадото истопете го со 4-5 лажици масло и посипете ги топчињата, по желба наросете исецкани лешници.