Испечати

Рафаело бомби

Рафаело бомби

Состојки

  • пола литар Млеко
  • 3 пудинг од ванила
  • 200 грама шекер
  • 200 грама кокус
  • 1 маргарин

Подготовка

3 пудинга се мешат со шекерот и се варат со млекото, смесата треба да се згусти.
Во посебен сад се мати маргарин и кокус. Двете смеси се соединуват и се формират мали топчиња во секое топче се става по 1 лешник. На крај топчињата се валкат во кокус.