Чоколадни обланди
Состојки
- 500гр чоколадо за готвење
- 500гр шекер
- 3лажици какао
- 1 маргарин
- 300гр ореви
- 500гр бисквити
- 1пак обланди
- 250гр зејтин
- 300гр млеко
Подготовка
Бисквитите и оревите се мелат.
На оган се ставаат млекото,маргаринот и шекерот да се стопат, потоа се додава какаото, па бисквитите и оревите. Се меша убаво да се добие хомогена смеса.
Се трга од оган.
Обландите се ставаат една по една во влажна крпа да омекнат потоа се мачкаат со смесата и се виткаат како ролат.
Се оставаат 10тина минути да се оладат. Завитканите обланди се сечат на мали ролатчиња.
Чоколадото се топи со зејтинот, и едно по едно малите ролатчиња се потопуваат во стопеното чоколадо.
Се оставаат 1час на ладно да се стегне чоколадото.