Испечати

Чоколадни обланди

Чоколадни обланди

Состојки

  • 500гр чоколадо за готвење
  • 500гр шекер
  • 3лажици какао
  • 1 маргарин
  • 300гр ореви
  • 500гр бисквити
  • 1пак обланди
  • 250гр зејтин
  • 300гр млеко

Подготовка

Бисквитите и оревите се мелат.
На оган се ставаат млекото,маргаринот и шекерот да се стопат, потоа се додава какаото, па бисквитите и оревите. Се меша убаво да се добие хомогена смеса.
Се трга од оган.
Обландите се ставаат една по една во влажна крпа да омекнат потоа се мачкаат со смесата и се виткаат како ролат.
Се оставаат 10тина минути да се оладат. Завитканите обланди се сечат на мали ролатчиња.
Чоколадото се топи со зејтинот, и едно по едно малите ролатчиња се потопуваат во стопеното чоколадо.
Се оставаат 1час на ладно да се стегне чоколадото.