Касато торта со јајца
Состојки
- 300гр бисквити
- 250гр маргарин
- 250гр прав шеќер
- 250гр желе бонбони
- 250гр сечкани ореви
- 100гр суво грозје
- 200мл млеко
- 100гр чоколадо
- 2 јајца
- Глазура- 100гр чоколада,4 лаж.,масло,и 5 лаж.млеко
Подготовка
1.Бисквитите се кршат на парчиња. Се додаваат шеќерот, оревите, желето, грозјето, млекото стопеното чоколадо. Настана се варат јајцата на пареа и се додава маргаринот и се машаат со бисквитите. Се става во калап за торта обложена со фолија. Се лади во фрижидер 2 часа.
2. Глазура - се топи чоколадото се додава маслото и млекото и се прелива врз тортата.
Оваа торта е брза, едноставна и лесна за припрема.