Македонска пица со четири типа на сирење
Состојки
- 360грама брашно
- 220мл. јогурт
- 1к.лажица шеќер
- 1к.лажица сол
- 1/2 свеж квасец
- 100мл. кечап
- 3с.лажици масло
- 200гр. бело сирење,биено сирење,кашкавал и пармезан(од секое по околу 50 гр.)
- 1/2к.лажица оригано
Подготовка
1.Од првите 5 состојки се меси фино тесто и се остава малку да стаса.
2.Тестото се премесува и се обликува пицата.
3.Се става во намастена тава и се премачкува со кечап па се рендаат сирењата или се сечат на тенки парчиња по желба.
4.Се пече во претходно загреана рерна на 250ст. околу 20-25мин.
5.Откога ќе се испече се става ориганото.