Испечати

Најуспешни палачинки

Најуспешни палачинки

Состојки

  • 3 јајца
  • 300 гр брашно
  • 300 мл млеко
  • 100 мл минерална вода
  • 2 лаж. масло

Подготовка

Се соединуваат брашното, јајцата и млекото заедно мешајки со миксер, а потоа постепено се додава минералната вода постојано матејки со миксерот. На крај се додава и маслото. Густината на палачинките треба да биде како што е густината на јогурт. И секако треба да се печат на идеална температура, ни премногу топло ниту пак на послаба температура.
Потоа се филуваат по желба.