Бомбици од пандишпан
Состојки
- Пандишпан
- 6 јајца
- 14лажици шеќер
- 15лажици брашно
- 2филџани масло
- 3филџани мелени ореви
- 1филџан млеко
- 1/2 пециво
- ФИЛ
- 500мл. млеко
- 2лажици густин
- 2лажици брашно
- 14лажици шеќер
- 1/2 маргарин
- ГЛАЗУРА
- 100гр. млечна чоколада
Подготовка
Од состојките за пандишпан изматете убава смеса и сипете ја во намрснат и набрашнет плех.
Печете на 180 степени.
Испечениот пандишпан оставете го убаво да се излади, а во меѓувреме подгответе го филот така што во тенџере на оган ставете го млекото и шеќерот, мешајте додека шеќерот се растопи, а потоа додадете го густинот и брашното.
Мешајте додека се добие густа смеса, а потоа тргнете го од оган и оставете да се излади.
Кон изладениот фил додадете го претходно изматениот маргарин и убаво промешајте.
Изладениот пандишпан изронете го на ситни парчиња и додадете го филот.
Убаво соединете ја смесата и формирајте бомбици.
На крај прелијте ги со растопена чоколада.