Испечати

Бомбици со туна

Бомбици со туна

Состојки

  • 250гр. туна од конзерва
  • 150гр. печен сусам
  • 2 лажици трошки од соја
  • 2 лажици лебни трошки
  • 2 варени компира
  • малку сол и мелен црн бибер

Подготовка

Во длабок сад истурете ја туната.
Додадете ги трошките од соја(претходно потопени во вода и исцедени), лебните трошки, 100гр. од печениот сусам и ренданиот варен компир.
Посолете сосема малку, наросете црн бибер и убаво со мешање соединете ја смесата.
Од подготвената смеса формирајте бомбици и свалкајте ги во лебни трошки или во преостанатиот печен сусам.
Оставете ги околу 30 минути до 1 час во фрижидер и послужете.