Непечена торта со кроасани
Состојки
- 400 гр. Бисквиди
- 9 Кроасани од 60гр.
- Бел Фил
- 1 л. Млеко
- 2 Пудинга од Ванила
- 4 лажици Нишесте
- 10 лажици Шеќер
- 150 гр. Бела Чоколада за Готвење
- 150 гр. Маргарин
- Црн Фил
- 1 л. Млеко
- 2 Пудинга од Чоколада
- 150 гр. Црна чоколада за готвење
- 4 лажици Нишесте
- 10 лажици Шеќер
- 150 гр. Маргарин
- Глазура
- 200 гр. Еурокрем
- За украсување
- 2 Шлаг крема од ванила
- 300 мл. Млеко
- 2 коцки Рендана чоколада
Подготовка
Најпрво се подготвува белиот фил.
Од млекото се зема 150 мл. и во него се раствара прашокот за пудинг и нишестето. Другото млеко со шеќерот се става да проврие. Откако ќе почне да врие се истура предходно растворениот пудинг и нишесте, се меша непрекинато додека убаво да се згусти и се додава чоколадата, се меша додека да се растопи и чоколадата. Се трга настрана да се олади. Истата постапка е и за црниот фил. Се оставаат и двата фила да се оладат. Кога ќе се оладат и во двата фила се додава предходно убаво изматениот маргарин.
Бисквитите се потопуваат една по една по 3-4 секунди во млако млеко и се редат (5х7). Бисквитите се премачкуваат со белиот фил, па се редат и кроасаните (3х3). Врз кроасаните се става црниот фил. Убаво се израмнува и црниот фил, и врз него се редат бисквити. Последниот ред бисквити се премачкува со предходно растопен на пареа еурокрем.
За украсување се изматат 2 шлаг крема со млеко и се посипува со рендана чоколада.
Оваа торта е лесна, брзо се припрема, без печење, многу е вкусна и излегуваат многу парчиња.