Пилешка манџа
Состојки
- 1 кромид
- 1 пиперка
- 2 стапциња целер
- 4 лажици масло
- 2 пилешки гради
- 4 лажици брашно
- 1 лажица цервена пипер , вегета и сол.
- 2 литри вода топла
- 3 компири сечени на коцки
Подготовка
Целерот и пиперката се пржат 5 минути во маслото. Додека тоа се пржи
пилешките гради се сечат на коцки. Ставете ги во кесан додадете 4 лажици брашно и протресете го добро. Ставете ги да се испржат во маслото 5 мин. Од кога ќе се испржат додадете му ги ллажица цервена пипер, вегета и сол.
Во големо тенџере ставете ја водата да зоврие и ставете го запрженото.
Нека се вари на тивко 2 часа. Во меѓувреме се додаваат компирите и тие се варат на тивко додека не се сварат.