Испечати

Пилешка манџа

Пилешка манџа

Состојки

  • 1 кромид
  • 1 пиперка
  • 2 стапциња целер
  • 4 лажици масло
  • 2 пилешки гради
  • 4 лажици брашно
  • 1 лажица цервена пипер , вегета и сол.
  • 2 литри вода топла
  • 3 компири сечени на коцки

Подготовка

Целерот и пиперката се пржат 5 минути во маслото. Додека тоа се пржи
пилешките гради се сечат на коцки. Ставете ги во кесан додадете 4 лажици брашно и протресете го добро. Ставете ги да се испржат во маслото 5 мин. Од кога ќе се испржат додадете му ги ллажица цервена пипер, вегета и сол.
Во големо тенџере ставете ја водата да зоврие и ставете го запрженото.
Нека се вари на тивко 2 часа. Во меѓувреме се додаваат компирите и тие се варат на тивко додека не се сварат.