Испечати

Портокал тостерки

Портокал тостерки

Состојки

  • 4 јајца
  • 4 мали филџани за кафе шеќер
  • 4 мали филџани за кафе зејтин
  • 11 мали филџани за кафе брашно
  • 1 пециво
  • кора од портокал

Подготовка

1. Јајцата ги матиме заедно со шеќерот.
2. Откако убаво ќе го уработиме со миксер го додаваме зејтинот и повторно уработуваме со миксер.
3. Го додавеме брашното со пецивото и бркаме со лажица.
4. На крај ја додаваме ренданата кора од портокал и замесуваме тесто.
5. Правиме тостерки и ги стискаме на загреан тостер.