Канелони со печурки
Состојки
- 1 пакување канелони(околу 15 парчиња)
- 600 гр печурки
- 0,250 л павлака
- 0,100 л доматно пире
- 100 гр кашкавал
- 1 млад кромид
- 0,50 гр црни маслинки
Подготовка
Канелоните се варат во голем сад додека не омекнат.Во меѓувреме,печурките се пржат на маслиново масло.После 15 мин пржење,се додава младиот кромид исецкан на ситни парчиња,се додава и вегетата,босилекот и на крај маслинките.Целата смеса се меша па се додава павлаката.Канелоните се полнат со смесата и се редат во тава премачкана со путер или масло.Се наросуваат рендан кашкавал,а врз кашкавалот се налива доматното пире.На крај се наросува пармезанот.Канелоните се печат на 200 С околу 25 мин.
Добар апетит