Испечати

Чоколадни срца

Чоколадни срца

Состојки

  • 200 грама Бисквити
  • 2 пакетчиња ВАНИЛА
  • 4 Лажици Какао
  • 1 Лимон
  • 130 грама Маргарин
  • 3 лажица/ци Мед
  • 300 грама Ореви
  • 50 милилитри Рум
  • 8 голема лажица Шеќер во прав

Подготовка

Оревите се мелат доколку не се смелени.
Исто така се мелат и бисквитите.
Кората од лимонот се ренда.

Чоколадото се растопува. Најдобро е да се растопи со методата „сад во сад“.

Сите состојки се мешаат и се меси тессто со средна дебелина.

Од неа се вадат форми, нормално во срца и се прелеваат со топена чоколада. Се оставаат да се стврднат малку.