Испечати

Корпички

Корпички

Состојки

  • за тесто потребно
  • 1 јајце
  • 100гр прах шекер
  • 150гр маргарин
  • 300гр брашно
  • 1 ванила
  • за филот
  • 150гр шекер
  • малку вода
  • 100 гр чоколада
  • 100 гр мелени ореви
  • 100гр мелени бисквити
  • 1 лаж маргарин

Подготовка

Тестото се замесува од состојките, се прават мали топчиња и се притискат во алуминските калпчиња во средината да имат длабнатинка и се печат.

Подготовка на кремот. Се става шеќерот во тенџере се сипува вода да го облее шеќерот се става да зоврие, се додава чоколадата и една лажица маргатин оревите и мелените бисквити . Смесата да биде ни ретка ни густа. Испечените и оладените корпи се полнат со оладен крем и се декорират по желба.