Евтини колачиња
Состојки
- 1 пакетче искршен пандишпан
- 2 пудинзи ванила
- 1 чоколадо за готвење
- 6 крем банани
- 1 литар млеко
- 8 лажици шеќер
- 1 пакетче сусам
- 1 пакетче кокос
- 1 кристал маргарин
Подготовка
Парчињата пандишпан ги редиме на плех. Пудинзите ги вариме според упатството на кесичката.
Го додаваме и чоколадото искршено на коцки. Кога малку ќе подолади му го ставаме маргаринот да се растопи и промешуваме. Крем бананите исечкани ги ставаме во оладениот фил.
Сусамот многу малку го пропржуваме. Филот го истураме на пандишпанот и оставаме малку да се потстегне. Го израмнуваме со раце.
Потоа со помош на калапчиња за колачи сечеме форми и им ставаме по малку кокос.
За поубав изглед може да се направи глазура со бело чоколадо.
Ова беше планирано за набрзинска торта Ч) ама после излегоа два плеха колачиња.