Принцес торта
Состојки
- 1 1/2 маргарин
- 400 гр. шеќер во прав
- 2 пудинга од ванила
- 750 мл млеко
- 7 лажици шеќер
- 1 1/2 банани
- 300 гр кокос
- 400 гр бисквити
- За декорација 2 шлаг крема од ванила
Подготовка
Најпрвин започнуваме со подготовката на пудинзите, 2-та пудинга од ванила ги вареме со 750 мл млеко и со 7 лажици шеќер, откога ке и свареме ги ставаме на стран да се оладат. Во мегувреме ги матиме маргаринот и шеќерот во прав откога маргаринот ке стане пенест во садот го додаваме и добро изладениот пудинг и продолжуваме да матиме со миксер се додека не добиеме хомогена смеса.
Во друг поголем сад на страна го ставаме кокосот и ги сечеме на ситно бананите, убаво размешуваме па ги додаваме претходно искршените бисквити и пак размешуваме и на крај ја додаваме смесата со пудингот и убаво мешаме со лажица се додека смесата не се изедначи.
На крајот тортата ја обликуваме по желба и ја декорираме со два шлаг крема од ванила подготвени според упатството.